Werking van een Drivercard.
Een Drivercard is een soort speciale handzender die elke 3 seconde en unieke code uit stuurt.
Als u de auto opent gaat het alarm voor een periode van 30 seconde opzoek naar de Vodafone DriverCard om het alarm definitief uit te zetten, Als het alarm de Drivercard niet ziet gaat het alarm na +/- 30 seconden gillen.

Het zendvermogen van de Drivercard is klein.
Op de Drivercard zit een drukknop. Tijdens normaal gebruik hoeft u deze knop niet te gebruiken. Deze knop heeft echter wel drie functies:

[1] Het alarm activeren/de-activeren. Door kort (< 1 seconde) op de knop te duwen kunt u het alarm activeren of de-activeren (afhankelijk van de status van het alarm). Dus elke keer dat u op de drukknop van de Drivercard drukt wisselt het alarm van status .Het zendvermogen van de drivercard in deze situatie is hoog. Als u op afstand de auto ontgrendelt en uw kind bijvoorbeeld iets in de auto moet pakken, zou je aanvullend ook op de drukknop kunnen drukken om het alarm uit te zetten

[2] Drivercard aan/uit zetten. Dit is handig als je de tweede Drivercard niet dagelijks gebruikt  (batterij besparing). Door de drukknop langer dan 9 seconden ingedrukt te houden gaat de drivercard uit. Er wordt nu niets uitgezonden. Door kort op de drukknop te drukken gaat de Drivercard weer aan en zal elke 3 seconden weer een gecodeerde unieke code uitzenden.

[3] Er zijn geen officiële handelingen in de Drivercard om de batterij status te controleren. Een indicatie van de capaciteit is: het ingedrukt houden van de drukknop op de drivercard. de LED moet gedurende 9 seconden fel branden. (Uitleg: Als je de knop indrukt op de drivercard wordt het radio-signaal snel achterelkaar verzonden en de signaalsterkte verhoogd naar 200%.) Deze handeling vraagt dus veel van de batterij. Als de batterij zwak is zie je aan het ledje dat deze niet constant brand. Let op dat je de Drivercard ook weer terug [AAN] zet na deze handeling.